Pudu Robotics kondigt nieuwe Puductor 2 aan ter verbetering van de volksgezondheid en veiligheid

2021-05-07 | PuduTech

Volgens BBC News woedt het coronavirus eind oktober op volle kracht in Europese landen.In 10 dagen is het aantal cumulatieve bevestigde gevallen in de 53 Europese lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gestegen van 6 miljoen naar meer dan 7 miljoen.

In het licht van de pandemie hebben de Europese landen maatregelen genomen zoals het beperken van het aantal bijeenkomsten, avondklokken en lockdowns om de strijd opnieuw aan te gaan, maar zonder dat de economie daardoor wordt geraakt.

In feite slaagt niemand erin het virus beter onder controle te houden.

Sommige deskundigen suggereren dat Europa en de Verenigde Staten van de Chinese aanpak van de pandemie kunnen leren en deze zouden moeten volgen; daarmee worden op technologie gebaseerde maatregelen bedoeld om de pandemie tegen te gaan.

In de ziekenhuizen en quarantainelocaties in Wuhan, China, waar begin 2020 de ernstigste gevallen van het virus werden waargenomen, werden bijvoorbeeld intelligente robots ingezet om de besmette gebieden te desinfecteren en patiënten dagelijks te voorzien van medische producten, voedsel, water, medicijnen en andere benodigdheden.

Gezien het ernstige tekort aan medisch personeel en medische voorzieningen verhoogt de hulp van robots in de strijd tegen de pandemie niet alleen de efficiëntie en draagt bij aan de reductie van verliezen van medische voorraden, maar ook het contact tussen personeel wordt daardoor aanzienlijk verminderd, waardoor de verspreiding van het virus op doeltreffende wijze wordt vertraagd.

Onder de technische anti-pandemische robots is de meest gebruikte de "PuduBot", een product van het Chinese bedrijf Pudu Robotics.

Het is welbekend dat Shenzhen, de Chinese technologiehoofdstad, dient als landelijke hightech-thuisbasis van Pudu Robotics voor O&O, ontwerp, productie en verkoop van commerciële dienstverleningsrobots.

De distributierobots "PuduBot", "BellaBot" en "HolaBot" zijn op grote schaal geïntroduceerd in de horeca en er zijn verschillende succesvolle samenwerkingsverbanden met Chinese horecagiganten als Haidilao aangegaan.

Ter ondersteuning van de strijd tegen de pandemie wordt de ultradroognevel-desinfectierobot Puductor, ontwikkeld en geproduceerd door Pudu Robotics, wereldwijd ook op grote schaal gebruikt voor desinfectie in hotels, restaurants, luchthavens, medische instellingen, overheidsgebouwen, enz.

De Puductor maakt naar verluidt gebruik van een desinfectietechnologie op basis van ultradroge nevel, die schadelijke micro-organismen in de lucht opvangt en desinfecteert en bacteriën en virussen (zoals de momenteel woekerende COVID-19) snel doodt met een sterilisatiegraad van 99,99%.